Ochrana osobných údajov a ich zabezpečenie

Prevádzkovateľ internetového obchodu www.benesport.sk (ďalej len "Predávajúci") je Ján Bendík - BENESPORT, Štúrova 28, 053 11 Smižany, Slovak Republic, EU, IČO / Identification No.: 33 98 555 3, IČ DPH: SK1020684258 Tel.: +421 - 905 - 405 - 487, Fax: +421 - 53 - 42 985 32 E-mail: benesport@benesport.sk

Ochrana osobných udajov je pre nás v internetovom obchode www.benesport.sk prioritou. Pre účely spracovania a odosielania objednávok je pre nás potrebné získať od vás aj údaje ktoré sú považované za osobné údaje. Týmto vyhlasujeme, že náš internetový obchod ako aj ďalšie systémy a interné procesy sú nastavené tak, aby zabezpečili ochranu pred zneužitím osobných údajov. Všetky osobné údaje sú považované za prísne dôverné a je s nimi nakladané podľa zákona č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov.

Aké druhy osobných údajov zhromažďujeme?
Kupujúci je pri objednávke povinný oznámiť predávajúcemu nasledovné informácie: Meno, Priezvisko, dodacia adresa, e-mailová adresa (prostredníctvom ktorej vie predávajúci komunikovať s kupujúcim), prípadne ďalšiu adresu (v prípade doručenia na inú adresu ako je fakturačná) a dobrovoľne aj telefónne číslo (pre urýchlenie komunikácie medzi predávajúcim a kupujúcim). Pre právnické osoby sú tieto údaje doplnené ešte o obchodné meno/ obchodný názov, IČO, DIČ a pre platiteľov DPH tiež IČ DPH. 

Na čo tieto údaje využívame a prečo ich potrebujeme?
Aby sme vedeli vybaviť vašu objednávku musíme vedieť za akých podmienok a na akú adresu tovar doručiť.Registrácia v našom eshope vám zároveň umožňuje využiť okrem iného aj doplnkovú funkcionalitu, najmä hodnotenia produktov, zadávania komentárov či využitia funcie "pridať do obľúbených produktov" ktorá umožňuje v rámci svojho profilu ukladať vaše obľúbené produkty. Fakturačné údaje registrovaných zákazníkov sú uložené na našom servri tak, aby zjednodušili objednávkový proces bez nutnosti opakovaného zadávania vašich fakturačných údajov. Tieto údaje su tiež potrebné do nášho účtovného a fakturačného systému.

Informácie o platbách a účtoch
V internetovom obchode www.benesport.sk nežiadame žiadne osobné údaje týkajúce sa vášho bankového účtu ani iné informácie ktoré by sa priamo týkali finančných operácií a transkancií na vašich účtoch. Platba za tovar v prípade online platby (teda platby prevodom na účet cez internet) sú realizované priamo prostredníctvom webstránky vašej konkrétnej banky. Internetový obchod www.benesport.sk tak neprichádza do priameho kontaktu s údajmi o vašich finančných účtoch. Podstatnou informáciou na základe ktorej rozoznáme a správne priradíme vašu objednávku je variabilný symbol, respektíve číslo objednávky, ktoré je pri objednávke potrebné uviesť v  kolónke "variabilný symbol".

Uchovávanie dočasných inforácií
Internetový obchod www.benesport.sk ukladá počas vašej návštevy dočasné súbory potrebné na korektné fungovanie elektronického obchodu. Sú to najmä údaje o stave a obsahu nákupného košíka, doba návštevy na stránke, počet zobrazení jednotlivých podstránok či zdroj z ktorého ste sa dostali na stránku nášho internetového obchodu. 

Možnosť zmeny alebo vymazania vašich osobných údajov
Po prihlásení sa do eshopu www.benesport.sk je možné v sekcii Fakturačné údaje editovať vaše fakturačné údaje. V prípade, že si želáte zmenu alebo vymazanie svojich osobných údajov z našej databázy kontaktujte nás e-mailom: benesport@benesport.sk alebo na tel. č. +421905405487 a vaše konto zneaktívnime.

Osobné údaje ktoré ste nám zadali nikde nezverejňujeme, nesprístupňujeme ani neposkytujeme ďalším subjektom či tretím stranám. Výnimkou sú len doručovateľské služby a služby pošty a poštového kuriéra, ktoré pre potreby doručenia tovaru dostávajú časť informácií, avšak len v rozsahu potrebnom na doručenie tovaru a to vždy len pre jednu konkrétnu vami zadanú objednávku. Databáza osobných údajov je riadne zabezpečená a chránená proti neoprávnenému zachádzaniu, zničeniu, strate, poškodeniu či zneužitiu. Svojou registráciu a nákupom v internetovom obchode www.benesport.sk nám dávate súhlas so spracovaním osobných údajov uvedených v objednávke a to za účelom prijatia a expedovania objednávky a doručenia tovaru a to na dobu ktorú si vyžaduje plnenie kúpnej zmluvy. Podľa zákona č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov v zenní neskorších predpisov, máte právo žiadať informácie o spôsobe spracovania vašich osobných údajov a tiež zoznam osobných údajov, ktoré sú predmetom spracovania a tiež právo na opravu nesprávnych, neúplných, neaktuálnych osobných údajov a tiež právo na ich likvidáciu v prípade že zanikne účel ich spracovania.